Valami pikánst!

Természetesen a fűszerekről beszélek. Bár azt még nem tudom, hogy pontosan milyenekről is. Tudniillik motoros kabátokat nézegettem a neten, bár „sajnos” az enyémet még nem kell lecserélni. Azért sajnálom kicsit, mert annyira jól néznek ki, amiket nézegettem…

Szóval ez a motoros téma ihletet adott, hogy valami pikáns húsos ételt készítsek, de ne a megszokott fűszerkombinációkból. Elsősorban azokat a fűszereket szeretném használni, amik az erkélyemen nőnek. Legalább még intenzívebb az ízük, mint a szárított változatnak. Egyelőre semmi konkrét, de ahogy írok róla, talán majd szépen kirajzolódik előttem, hogy pontosan mit is szeretnék. Bár ahhoz azt sem ártana eldönteni, hogy vörös vagy fehér hússal szeretnék dolgozni. És mindezt a motoros kabátok miatt! Hiába, mindig mondom, hogy bármikor és bármitől jöhet egy jó ötlet.

Egyszer például a citromillatú zsályám adta az ihletet hozzá, hogy citromos csirkét csináljak. Mmm…isteni lett! És sajnos túl gyorsan elfogyott, pedig tudtam volna még enni belőle. A dolog egyetlen szépséghibája az, hogy csak az emlékezetemben létezik a recept, mert közben eszembe sem jutott leírni. Talán majd legközelebb, hátha megint jól sikerül.

Most pedig megyek, és tényleg alkotok valami pikánsat!