Vakáció, ez mellett egy kis tanulás, nyelviskola Budapesten

Mindenkinek másról szól a vakáció. Van akinek a pihenésről, van akinek a munkáról, és van olyan mint én nekem a tanulásról. Persze én is pihenek azért, de ez mellett a tanulásról is fog szólni a nyár.

A terveim

Most végeztem a középiskolában. Nem igazán vagyok a tanulás híve, ezért nem is nagyon szeretnék tovább tanulni főiskolára, vagy egyetemre. Hogy miért? Én azt gondolom a diplomával kapcsolatban, hogy nem kell mindenkinek diplomásnak lennie. Persze kellenek olyanok, akinek van, és az is jó, hogy bizonyos szakmához ezek szükségesek, de nekem nem. Én soha nem vágytam egyetemre, vagy diplomára.

Én csak egyre vágytam, hogy tovább csináljam azt, amit a családom. A nagyapám is szakács volt, apám is, és miután ebben nőttem fel, így én is szakács lettem. Igaz, soha nem erőltették a szüleim, én magam választottam ezt a szakmát, bármi lehettem volna. Én mégis úgy döntöttem, hogy tovább viszem a családi tradíciót.

A nyelvtanulás

Hogy miért akarok ennek ellenére nyelviskolába menni? Sokat gondolkodtam, hogy mit kezdjek az életemmel, ha elvégzem a középiskolát. Sok lehetőség közül nem választhattam. Vagy itthon maradok, és keresek magamnak egy étteremben egy munkát, és dolgozom nem túl sok fizetésért, vagy egy kicsit csiszolom a nyelvtudásomat, és keresek magamnak egy külföldi munkát. Ez miatt iratkoztam be ebbe a nyelviskolába Budapesten. Úgy döntöttem, hogy Ausztriában keresek magamnak munkát.

Most mondhatjátok, hogy persze kimegy dolgozni, és még csak most végzett, mit is akar. De pontosan azért, hogy ne mondhassák azt rólam, hogy nem vagyok felkészülve, ezért erősítem a nyelvtudásomat.

A külföldi munka

Egy vendéglátó végzettséggel rendelkezőnek igen nagy szerencséje van. Hogy miért? Nem igazán jut eszembe még egy olyan szakma, amivel ennyire könnyen el lehetne helyezkedni külföldön.spaghetti-660748_640

Azok, aki a vendéglátó szak bármelyikén végeztek, legyen az pincér, szakács, biztos lehet benne, hogy talál kint munkát magának. Mindegy, hogy azonnal végzett, vagy sem, hiszen nem ezt nézik, hanem azt, hogy ki mennyire törekvő.

Az én véleményem szerint, ha még egy kicsit gyakorlom a nyelvet, akkor biztosan menni fog annyira, hogy megálljam a helyemet.

A nyár

Azonnal is kimehettem volna dolgozni Ausztriába, de azt gondoltam, hogy ha már végig tanultam az utolsó évet, és levizsgáztam, akkor annyit megérdemlek én is, hogy pihenjek. Persze mint írtam, nem csak pihenés lesz, hanem tanulás is.

Azért jó lenne valami mellékest találni, hogy legyen egy kis pénzem szórakozni, és a haverokkal lógni. A sikeres vizsga után ennyit azt gondoltam, én is megérdemlek.