Vajon léteztek boszorkányok?

halloween-478582_640Ti hisztek benne, hogy régen éltek, léteztek, és volt varázserejük? Számos filmben lehet őket látni, de vajon kitalált személyek voltak, vagy tényleg éltek. Vajon ők rosszak voltak, vagy jók?

A mai napig van, aki hisz bennük, és foglalkozik ezzel a fajta „tudománnyal”. Számos könyv, és leírás is kutatta a múltat, az életüket, és hogy mit csináltak. Persze az is lehet, hogy ezek csak ugyan olyan mítoszok, mint bármelyik másik legenda.

Sokan jobban beleássák magukat a múltba, és annak a rejtelmeibe, és kutatnak az után, hogy a boszorkányok hogyan nyerték az erejüket, vagy hogyan varázsoltak, ha egyáltalán varázsoltak. Miután gyógyfüveket használtak, és különböző keverékeket csináltak, lehet nem is voltak mások, csak tudták, hogy mit hogyan használjanak.

A múltat tekintve már soha nem fogjuk megtudni, hogy valójában éltek, és léteztek e, viszont a jelent kutathatjuk. Én személy szerint nem hiszem, hogy élnének, de vannak közösségek, akik a mai napig tartanak szeánszokat, gyűléseket, a boszorkányságot ezzel fenntartva. Bár én még nem voltam olyan boltban, ahol ilyesmikkel foglalkoznak, de hallottam már róla, hogy létezik. Te voltál már ilyen boltban?

A régi idők mítosza, mindörökre titok marad. Azok, akik hisznek bizonyos dolgokban, ebben az esetben, a boszorkányságban, csak egyet tehetnek, hogy fenntartják a hitüket, és esetleg tovább adják azt.