Szellem van a házban, el kellett költöznöm

Tudom jól, hogy sokan nem hisznek a boszorkányságban, és fölösleges szemfényvesztésnek tartják. Ám a mágiának sokféle gyakorlási módja lehet, mert valaki gyógyfüvekkel dolgozik, valaki kristályokkal vagy erőt adó kövekkel, valaki varázsvesszőzik, valaki kártyát vet, valaki meg csak kézmozdulatokkal küldi rád az áldást. A boszorkányoknak is sokféle tudományuk van, és nem mindenki egyformán képzett az összes válfajában. Hasonlóképpen nem mindenki hisz minden típusú mágiában és praktikában. Sokan például elfogadják a gyógyító füvek hatalmát, mert maguk is tapasztalták, ha megisznak egy kamilla vagy zsálya teát, attól jobban lesznek. A növényekben sok gyógyító hatóanyag van, amit a hagyományos gyógyászat is használ, így ezeknek a hasznos hatását senki nem kérdőjelezi meg. De a kártyajóslás, a tarot vagy az egyéb olyan tudományok, mint mondjuk a varázsvessző vagy a kristállyal való gyógyítást már nehezebb ügyek, ebben sokkal kevesebben hisznek.

Sok embernek megvan az a luxusa, hogy el tudja dönteni maga, hisz-e a jóslásban vagy a mágikus kövekben, de sajnos ha beköltözik egy szellem a házba, már nincs meg az a luxusod, hogy eldöntsd, hiszel-e benne. Az már nem hit kérdése, hogy a képek leesnek-e a falról vagy nem, a kutya elkezdi-e ugatni a nagy semmit vagy nem, a dolgaid eltűnnek-e a polcokról, hogy aztán a hátsó kertben találd meg őket. Nagyon örülnék, ha nem kellene hinnem a szellemekben, és akkor hirtelen az enyém is eltűnne. De sajnos a túlvilági erők nem így működnek. Úgy tűnik, mostanában rossz idők járnak rám, erről írtam is már egy korábbi cikkben. Pedig egy csomó dolgot megpróbáltam már ezzel a szellemmel is, elvégre boszorkány vagyok. Megpróbáltam beszélni vele, hátha elmondja, miért van itt, zsályát égettem, hogy megtisztítsam a házat, megszentelt vizet szórtam szét, és még azt a béna quija táblát is elővettem, hátha azon keresztül szól hozzám, pedig azt valamire való boszorkány még akkor sem veszi elő, ha egy démon kopogtat nála. Hetek múlva, amikor még mindig nem szűntek meg a fura jelenségek, már elég egyértelművé vált, hogy ez a valami, ami megszállta a házat, nem akarja, hogy ott maradjak.

Így hát annyira megijedtem a szellemtől, hogy úgy döntöttem, új lakás után nézek

Ilyenkor nincs mese, el kell költözni. Hiába vagyok boszorkány, attól még nem akarok együtt élni egy olyan lélekkel, ami lehet, hogy nem éppen a javamat akarja. Így elkezdtem nézegetni a különböző ingatlanokat, de Győrben azért nehezebb ingatlant találni, és én semmiképpen sem akartam elköltözni egy másik városba. Azért ennyire nem félek a szellemtől. Megnéztem pár hirdetést, de végül egyik lakás sem volt az igazi. Már épp kezdtem volna lemondani a költözésről, és belenyugodni, hogy a szellemmel maradok, amikor egy másik boszorkány barátnőm ajánlotta a nextapro oldalt. Ez egy apróhirdetési oldal. Eddig talán azért kerülte el a figyelmem, mert azt hittem, az ilyen oldalakon inkább ruhát, cipőt, táskát, autót meg egyéb tárgyakat lehet eladni, de a barátnőm felvilágosított, hogy nem, itt sokan hirdetnek ingatlanokat is. Rögtön fel is mértem a választékot, és valóban találtam rajta több eladó lakást is. Az oldalon vannak különböző szűrők, és ezekkel szűkíthető a keresés. Például meg lehet adni, hogy valaki mondjuk ruhát, műszaki cikket, autót, bútort, háztartási gépet vagy valami más keres, és én persze a lakás kategóriát jelöltem be. Aztán azt is meg lehet adni a szűrésnél, hogy merre legyen a termék, vagyis ebben az esetben hol legyen az ingatlan, aminél megadhattam Győrt. De úgy is eljuthattam volna ide, ha azt írom, eladó lakás győr.

Azt hittem, hogy nem is lesznek fenn ebben a városban lévő ingatlanok, de többet is láttam. Több meg is tetszett, és fel is tudtam venni az eladóval a kapcsolatot nagyon könnyen. Az ilyen hirdetési oldalaknak az is a nagy előnye, hogy itt közvetlenül a vevő kommunikálhat az eladóval, nincs ingatlanos így nincs közvetítői díj sem. És egyetlen gomb megnyomásával már üzenetet is tudok küldeni az eladónak. Emellett persze minden hirdetésnél meg lehet adni képeket az ingatlanról, meg egy pontos leírást is amiben benne vannak a lakás fő paraméterei, pl. méret, szobák száma, milyen állapotban van, fel kell-e újítani, van-e erkélye, kertje, mire néz, van-e garázs és a többi.

Már fel is vettem a kapcsolatot egy szimpatikusan kinéző lakás eladójával. Nem is számítottam rá, hogy ilyen hamar találok nekem tetsző lakást, de a nextapro segítségével már ez is megoldódott. Hamarosan lesz egy új lakásom, és már nem is kell foglalkoznom a szemtelen szellemmel, aki nem hagyott békén. Végre a sajátomnak érezhetem az otthonomat, és megszabadulok a fura zajoktól meg a félelemtől.