Piaci rést találtam!

Ahogy keresgélek a neten, időnként belefutok angol nyelvű főzős videókba, amiről mindig eszembe jut, hogy milyen jó lenne egy főzős nyelviskola Budapesten. Én tuti, hogy beiratkoznék! Mert angolul ugyan elég jól beszélek, de a konyhai szókincsem nagyjából az evőeszközök és a főfogások angol megfelelőjéből áll.

Nos, valljuk be őszintén, ez nem igazán elég ahhoz, hogy ezeket az angol főzős videókat megértsem. Pedig annyi szuper ötletet és praktikát láttam már ilyenekben, amit nagyon jó lenne megvalósítani. Csak sajnos fogalmam sincs, hogy mitől olyan zseniális az a praktika vagy miben rejlik az ötlet lényege, mert a legtöbb szót nem értem belőle. Hallás után pedig, akármennyire igyekszem is, nagyon nehéz szótárban megtalálni a szavakat.

Pláne, ha nem a rendes alakját használta, hanem mondjuk valami vicceskedőt, vagy éppen egyszerűen a szlengben használatos kifejezéseket. Úgyhogy sikítson, aki valahol Budapesten vagy környékén főzős nyelvtanfolyamot, angol főzőiskolát vagy bármi ezekhez hasonlót lát, mert azonnal repülök! Addig pedig marad az a megoldás, amit eddig is használtam, hogy online angol szakácskönyvek receptjeit olvasgatom, és azokból próbálok kifejezéseket megjegyezni.

Kicsit melós módszer, de azért még így is jobb, mint a semmit! Hátha előbb-utóbb szerencsém lesz, és valaki más is rájön, hogy mekkora lehetőség van egy ilyen nyelviskolában, avagy főzőiskolában.