Mikor főzünk elhagyatott ipartelepen?

Régóta terveztük a baráti társasággal, hogy lehetne csinálni egy olyan tematikájú bulit, ahol a boszorkányság, varázslat és hasonló misztikus légkör lenne a fő vonal. Az ikreknek sikerült úgyis mindenkit megfertőzni ezzel a témával, közeledett a szülinapjuk, így magától értetődő volt számunkra, hogy mi legyen. Ki is néztünk az egyik ipartelepen egy raktárépületet, ami régóta üresen áll, és jó ideje hirdetik. 120 négyzetméternyi terület, amit olyanná alakítunk, amilyenné szeretnénk! Teleaggatjuk leplekkel, 1-2 kivetítő és lámpa és máris kész az évtized bulija! Szólhat a zene egész éjjel, mert senkit nem zavarunk, főzni is lehet, van vizesblokk és egy tűzhely is a rendelkezésünkre áll. Felhívtam a tulajt és nem volt nehéz rábeszélni, simán belement az ötletbe, legalább egy kis bevételre számíthat így, amíg tovább hirdeti a helyet. Mikor az árról alkudoztunk, akkor támadt egy ötlete: arra kért minket, hogy ha az épületben használt gázpalackokat kicseréljük, és egy másik helyiséget, illetve a buli helyszínét kitakarítjuk, akkor kb. nem is kell neki fizetnünk. Több se kellett nekünk, egyből elfogadtuk az ajánlatot! A másik említett helyiséget pillanatok alatt rendbe tettük: 10 szorgos ember egy óra alatt patyolat tisztává varázsolta a helyet.

Egy dolog hárult még rám, ez pedig a gázpalackok cseréje volt. Megnéztem milyen palackokról volt szó – 4db 11.5 kg-os PB gázpalackról – és rávetettem magam a netre, hogy találjak valami megoldást. Az hamar kiderült, hogy gázcseretelepre van szükségem, de olyanra, ami házhoz jön, mert amikor csak tehetem, biciklivel járok, autóm nincs, így csak olyan szolgáltatás jöhetett szóba nálam, ahol nem nekem kell szállítani. Az égvilágon semmilyen tapasztalatom nem volt eddig ezen a téren, szóval a hasamra ütöttem és felkerestem az első szimpatikusnak tűnő gázcseretelepet . A DJ haverom, aki a bulijainkon szokott zenélni, nagyon rápörgött erre a témára, ugyanis ezen a helyen lehet rendelni CO2 palackot is, amit koncerteken és bulikon szoktak egyfajta effektnek használni. Épp az esemény előtti héten vett egy ilyen eszközt, amihez már csak CO2 palackra volt szüksége. Szóval a tulaj által kért dolgok mellett rendeltünk kettő ilyen, közepes méretű széndioxid palackot is. És a választásunk telitalálat lett! Direkt szállításra szakosodott szolgáltatást nyújt ez a cég. Egy telefonhívás és némi egyeztetés után kaptam egy nekem megfelelő időpontot, így munkám ebédszünetében áttekertem a szomszéd kerületbe a raktárhoz – és a megbeszélt időpontban elhozták a kért termékeket. Ami még külön meglepetés volt, hogy noha nem külön cég vagyunk, akik hatalmas mennyiségben rendelnek, ugyanúgy minőségi szolgáltatást kaptunk olyan áron, ami simán belefért nekünk a születésnapi rendezvény költségvetésébe. Ez számomra nagyon szokatlan, általában ha vásárolok olyan helyen, ahol ipari, nagyobb mennyiségű rendelések vannak, akkor sokszor alig veszik észre a kis igényemet, itt viszont egyáltalán nem éreztettek velem semmi ilyesmit.

Több hetes előkészület és szervezés után eljött a nagy nap. Mindenkinek jó előre szóltunk, hogy érjen rá, mert egy ilyen eseményt nem lehet kihagyni. Simán össze is gyűltünk közel ötvenen! Beígértünk mindent, kaját, zenét, látványt, a piát kellett csak mindenkinek hoznia. Egészen délutántól estig főzött egy ötfős csapat, még jó, hogy rendeltünk gázpalackokat, szükség is volt rá, ötven főre főzni nehéz lett volna egy kis villanyrezsóval. Mondanom se kell az ikrek imádták az egészet, azóta is emlegetik, hogy életük meglepetése volt ez az indusztriál boszorkánygyűlés. A DJ haverom pedig néha még hálálkodik nekem, hogy arról a gázcseretelepről rendeltünk, mert azóta ha CO2 palackra van szüksége, mindig onnan szokott rendelni. A kaja pedig nagyon jó volt, buli előtt megágyazott, buli után pedig helyre tett minket.