Még boszorkányosabb trükkök!

Na, most már mondhatom, hogy ezt is megtanultam! Méghozzá egy barista tanfolyamon egy itteni mixersuli szervezésében, és természetesen azt, hogy hogyan kell profi módon kávét készíteni.

Ami nem egy utolsó dolog, ha az ember szeret meginni egy finom kávét reggel, egy kiadós ebéd után, vagy éppen délután csak úgy, az élvezet kedvéért. Pláne külön örömmel konstatáltam, hogy olyan elméleti tudást is szereztem ezen az oktatáson, amit a különböző régis és jól bevált, no meg a jövőbeni kávés édességeim készítésekor is hasznosíthatok.

Most nem akarok belemenni a részletekbe, hanem majd mindent szépen a maga idejében írok le. Vagyis akkor, ha ezeket az hasznos praktikákat már a gyakorlatba is sikerült átültetnem és a sütemény, krém vagy éppen fagylalt készítésekor kipróbáltam. Addig legyen elég annyi, hogy például azt is megtanultam, hogy a sütés-főzés közben hogyan tudom megőrizni a kávénak azt az isteni izét-illatát, amit akkor érzünk, amikor frissen kibontjuk a vákuumcsomagolást. Mmmm…már a gondolattól összefutott a nyál a számban.

Nagy kár, hogy ilyenkor már nem a legjobb ötlet meginni egy kávét. Azért egy gyors mascarpone-s kávékrémet még igazán összedobhatok… Az talán majd kárpótol a kimaradt bögre kávéért!