Köhögés ellen boszorkányosan jó megoldást nyújt az ACC 200!

acc 200Ősszel egyáltalán nem számít kirívó esetnek az, ha az ember megfázik. Szeszélyes az időjárás, vannak hidegebb és melegebb napok, az ember néha azt sem tudja hogy öltözzön fel. Elég egy óvatlan pillanat, és már egyből kopogtat az ajtón a nátha.

Szombat délelőtt, piac

Mivel múlt héten egész kellemes volt az időjárás, így mikor szombat reggel elindultam a piacra, akkor nem kabátot, hanem csak egy közepesen vastag pulóvert vettem fel. Na, ez okozta a vesztemet. Mikor elindultam, már akkor éreztem a kertben, hogy nincsen túl meleg, de úgy gondoltam, hogy ennek csupán csak az lehet az oka, hogy még túl korán van, nem süt még elég erősen a nap, de mire majd a piacra érek, addigra kiderül az idő. Sajnos azonban nem lett igazam. Amikor leparkoltam a piac parkolójában, még akkor is erőteljesen fújt a szél és a napot teljes mértékben eltakarták a felhők.

Ha akkor lett volna egy kis eszem, akkor akár haza is mehettem volna, de akkor éppen úgy gondoltam, hogy ha már levezettem azt a tízen egynéhány kilométert ideáig, akkor már beszerzem azokat a dolgokat, amikért jöttem. Egyrészt be kellett vásárolnom a vasárnapi ebéd megfőzéséhez, másrészt pedig szerettem volna venni valami helyes kis pólót az unokámnak, akiről tudtam, hogy a vasárnapot nálunk fogja tölteni. Arról nem is beszélve, hogy szeretek a piacon barangolni, megnézni, hogy éppen melyik árus van kint, látok-e valami újdonságot, és adott esetben ha megéhezek, akkor még egy lángost is meg szoktam enni.

Szerencsére viszonylag hamar sikerült beszereznem mindent, amit előre elterveztem. A felesleges nézelődést pedig nem vittem túlzásba, mert tényleg olyan hűvös szél fújt, hogy már másra sem vágytam, mint hogy újra a fűtött autómban ülhessek.

Vasárnap délelőtt főzés helyett pihenés

Szombaton nap közben még egészen jól éreztem magam, viszont estére már elkezdett kaparni a torkom és egy kis hőemelkedésem is lett. Elalvás előtt a biztonság kedvéért főztem magamnak egy meleg teát, mellé pedig bevettem a C-vitamin kapszulámat is, amit sajnos néha hajlamos vagyok megfeledkezni a mindennapokban. Mikor lefeküdtem, akkor próbáltam azt mantrázni magamnak, hogy nincsen nekem semmi bajom, holnap mikor felkelek, akkor ki fogok csattanni az egészségtől.

Eljött a reggel, de sajnos nem lett igazam. Fájó torokkal, náthásan, köhögve ébredtem. Régen voltam már beteg, van annak már fél éve is, ezért teljesen elszoktam attól, hogy ramatyul érezzem magam. Bevettem egy torokfájás elleni szopogató tablettát, a náthámat orrspray-vel próbáltam kezelni, a köhögésem ellen pedig a már jól bevált ACC 200-ért nyúltam. Tudtam, hogy ezek a dolgok hamar pozitív változást fognak hozni az állapotomban, de sajnos nem olyan gyorsan, mint ahogy nekem szükségem lett volna rá.

Egész délelőtt a kanapén pihentem és bóbiskoltam, miközben a férjem nagyon rendes volt, és nagyjából kitakarította a házat, hogy mégiscsak rendben fogadhassuk a lányomékat és az unokánkat. Hiába hívtam fel Hajnit, és mondtam neki, hogy lehet jobb lenne, ha nem jönnének, nehogy a kis Robi elkapja tőlem ezt a nyavalyát, de ő megnyugtatott engem, hogy a megfázás bizony nem fertőző, ráadásul Robika már alig várja, hogy lássa a nagyszüleit, így aztán nem hagynák ki a találkozót.

Pizza ebéd, unokázás

Mivel nem éreztem jól magam, így sajnos főzni sem tudtam aznap délelőtt. Ez már egy olyan feladat, amit sajnos nem bízhattam a férjemre mert neki már egy szendvics elkészítésénél megáll a tudománya. Mivel jobb ötletem nem volt, rendeltem két családi pizzát az egyik kedvenc éttermemből, ami nagyjából ugyan akkor ért ide mint Hajniék.

Habár Robika nagyon szereti a húslevest és a rántott húst, amit készíteni terveztem, úgy vettem észre az ebéd során, hogy a pizza is az ínyére volt. Még csak két éves, épphogy elkezdett beszélni, de azt már jól tudja mondani, hogy „Mama, ez finom!”, és ezt mondta a pizzára is. Nem lesz ilyen gyakran remélhetőleg, de egyszer azért csak belefér, nem?

Kellemes délután volt, ahogy teltek az órák én is egyre jobban lettem, de sajnos a náthám miatt nem tudtam annyira aktívan játszani az unokámmal, mint szerettem volna. Szerencsére viszont elég gyakran látom őket, szóval mikor legközelebb jönnek, akkor már makk egészségesen fogom várni őt, és akkor aztán végigjátsszuk a délutánt!

Könnyen jött, könnyen ment

A megfázásom pedig amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan el is múlt. Vasárnap és hétfőn is ittam néhány ACC 200-at és elszopogattam pár torokfájás elleni cukorkát, ezek pedig szerencsére elégnek bizonyultak ahhoz, hogy kedd estére elmúljon minden panaszom. Addigra már nem fájt a torkom, nem köhögtem és az orromat is csak nagyon ritkán kellett fújnom.

Ebből ez esetből viszont tanultam, és ezek után jobban oda fogok figyelni arra, hogy mikor hogyan öltözök fel. Még az is lehet, hogy az egyik régi, ócskább kabátomat beteszem a csomagtartóba vésztartalék gyanánt, hogy akárhová is megyek, mindig legyen nálam egy plusz kabát, ha esetleg nagyon hideg lenne.