Hol kaphatók motoros felszerelések, bukósisakok

Úgy döntöttem, hogy meglepem a páromat egy jó kis motoros felszereléssel. Pár hét múlva lesz a születésnapja, remélem, találok megfelelő ajándékot.

A szülinapi buli

Elég nagy esemény lesz, hiszen 40 éves lesz Jani. Mivel elég nagy a baráti társaságunk, így egy kerti partira gondoltam. Persze egy ekkora bulit nem lehet titokban tartani, és azt sem tudtam volna, hogy kit szeretne meghívni, így kénytelen voltam beavatni Janit is. A listát ő állította össze. Persze nem kis létszámmal. Vannak motoros haverok, és egy két jó cimbora, persze mindenki barátnőstül, vagy családostul. Szóval szép számmal várok vendégeket.

A menüt sem tudom, hogy mi legyen? Te mit készítenél egy nagyobb társaságnak? Meg persze nem egy félét kell. Na jól feladtam magamnak a leckét. De nem aggódom, mert van egy nagyon jó barátnőm Kata, aki nagyon tutin tud főzni, és  a keze aranyat ér.

A menübratwurst-364589_640

Sokat gondolkodtam, hogy mit is kellene főzni. Végül arra a következtetésre jutottunk, hogy a fiúknak biztosan valami tápláló kell, tehát pörkölt. Azt amúgy is szoktak főzni, így szerintem Jani be is vállalja, aztán páran majd úgy is jönnek, és asszisztálnak neki. Nagy dolgot nem csinálok a köretből, így kenyér lesz mellé. Persze ez még azért kevés egy 30 vagy 40 fős társaságnak.

Jani édesanyja isteni sütiket tud készíteni, felajánlotta, hogy süt nekünk süteményt. Persze én is sütök közben, és úgy döntöttem, hogy készítek a pörkölt, és a pácolt hús mellé még különböző salátákat. Hiszen azt szinte mindenki szereti. Lesz görög saláta, sima egyszerű saláta paradicsommal, uborkával, salátával, és hagymával, meg még franciasalátára is gondoltam.

Ami a pácolt húst illeti, arra jutottam, hogy lesz csípős csirke szárny, és sertés hús. Szerintem ennyi bőven elég lesz.

Persze mindezek mellé még kell venni innivalókat. Persze ebből sem lesz elég egy féle, mert a csapat nagy része sörös, de van aki boros, és üdítő is kelleni fog. Még belegondolni is rossz, hogy mennyi minden kell, de az lesz a legjobb, ha egy listát írok a teendőkről, és arról, hogy mit kell vennem, és akkor talán nem marad le semmit.

Az ajándék

Még a legfontosabb hátra van, az ajándék. Persze egyedül nem tudnék megfelelőt választani, így szóltam Gábornak, Jani egyik legjobb barátjának, hogy segítsen nekem megfelelő ajándékot választani. Úgy döntöttem, hogy egy bukósisakot fogok neki vásárolni.

Gábor tudott is egy megfelelő boltot a számunkra, de a bukósisakok között én teljesen elveszett voltam, de szerencsére, ezért is van itt Gábor velem, hogy segítsen kiválasztani a megfelelőt.

Én csak a színeket nézném, de azt hogy melyik motorhoz valót, na azt már nem, de nem is ismerem nagyon őket. Azt tudom, hogy a páromnak olyan van, ami nekem is nagyon tetszik, és hogy gyorsasági.

Persze Gábor azonnal a segítségemre sietett, hogy melyik hogyan szellőzik, miért jó, ha nem kell levenni ha beszélni akarunk valakivel…hosszasan sorolhatnám, de annyi mindent mondott, hogy felét sem jegyeztem meg.

A lényeg, hogy sikerült egy megfelelő sisakot kiválasztani a sok közül. Remélem minden rendben lesz, és hogy örülni fog az ajándékának, na és persze a buli is megfelelően fog sikerülni.