Csiribú, csiribá, napelemes rendszer a háztetőn

A hétköznapi embereknek vannak olyan problémái, amikhez jól jönne néha egy kis varázslat. Mit nem adnék néha olyan képességekért, mint hogy vissza forgassam az időt, hallhassam a férjem gondolatait, vagy, hogy egy ütéssel megváltoztassak valamit, amit elrontottam.

Példának okáért mesélem, hogy voltunk a múlt hétvégén vásárolni, és vettünk a férjemnek egy új pólót. Nagyon nehezen tudom rávenni, hogy menjünk és vegyünk neki ruhákat, hiszen igazi férfi, neki ez nem jó buli, sőt kifejezetten unalmas. Van egy taktikája, miszerint bemegyünk a legdrágább boltba, megvesszük a legdrágább darabot, és innentől kezdve tud azzal takarózni, hogy ha többet költünk, az már a konyhapénzből megy. Erre már természetesen nem tudom azt mondani, hogy akkor is veszünk, mert akkor azt a pénzt a gyerekektől vesszük el, és azért azt nem viselné el a lelkiismeretem. Mondjuk, még egyszer sem próbáltam ki, hogy mi történik, ha azt mondom, hogy ok, nem baj, de nem merek kockáztatni.

na az történt, hogy az új, fehér, méregdrága pólóját bedobtam mosni, de valahogy benne maradt egy színes zokni az adagban és hát, hogy úgy mondjam nagyon összefogta. De mivel ezen a fehér pólón vannak minták, nem tehetem meg, hogy beledobom hipóba, mert akkor az a minták színét is kiveszi. Annyira jó lenne most, ha lenne varázserőm és egyszeriben el tudnám tüntetni a foltokat és mehetnék tovább. Vagy vissza tudnám tekerni az időt, és bedobnék egy színfogó kendőt a mosásba, de sajnos nem tudom egyiket se.

De az se lenne egy rossz tehetség, ha tudnék elővarázsolni pénzt. Bizony Isten, nem butaságokra, vagy luxusra szeretném költeni, hanem hasznos, értelmes dolgokra. Mondjuk, elég lenne, ha elő tudnám varázsolni egy 3 kw napelemes rendszer árát. Nem csak, hogy sokat spórolhatnánk vele, de egy csomó mindent megspórolhatnánk még a pénzen kívül. Például idegeskedést meg veszekedést. Állandóan azon megy a vita a lányok és az apjuk között, hogy folyton ég a villany, hogy mindig folyatják a vizet és nem spórolnak. Én is emlékszem, mikor kamasz voltam, hogy nem igazán érdekelt, hogy meddig ég a villany, vagy melyik lámpa ég, ha éppen sminkelni vagy körmöt festeni szerettem volna, ahhoz fény kellett. Vagy mikor zuhanyoztam, és 3x-4x egymás után megmostam a hajam, nem számított, hogy folyt közben a víz, mert nem én fizettem. Miért érdekelné az én gyerekeimet, mikor ezt meg nem ők fizetik. De ha felszereltetnénk egy napelemet a tetőre, akkor olyan sokat spórolnánk, hogy megszűnne egy csomó vita. Igazából nagyon is terítéken van a téma, és nagyon is aktuális, csak arra várunk, hogy a pályázaton sikerült-e nyernünk hozzá tőkét. Mert nyilván, sokkal egyszerűbb lenne úgy megcsináltatnunk, ha az állam vagy az unió kicsit megfinanszírozná, és nem nekünk kellene arra apellálnunk, hogy hátha kifejlődik a pénzteremtő varázs képességem.

És végezetül, arra is kíváncsi lennék, hogy mit gondol a férjem úgy általában, mikor csak vörösödik a feje, de nem szól semmit. Három lánya van, így 4 nővel él együtt, nem lehet egyszerű neki alkalmazkodni a sok lányos butasághoz, hallgatni a sok nyavalygást és követni a hisztiket, miközben nincs senki, akivel focizhatna egy jót, vagy legalább beszélgetni tudna róla. Én megértem őt, és nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk fiút összehozni, de ha már így lett, jobb lenne, ha néha inkább kiengedné a dühét, mint hogy magában érlelgeti és nem hagyja kijönni.

Elképzelhető, hogy vannak varázstanfolyamok, de addig is, míg egyre el nem jutok, és ki nem fejlődik a képességem, addig hiszek a pozitív gondolatok erejében és arra apellálok, hogy majd azzal bevonzom a jó dolgokat. Most például azt mantrázom: csiribú csiribá, legyen napelemes rendszer a háztetőn! Vagy ha ez így nem is sikerül, esetleg az égből valahogyan pottyanjon elém annyi, amennyiből meg tudom ezt valósítani, mert egy 3kw napelemes rendszer ár és érték aránya annál a cégnél, ahol kinéztem, mondhatni tökéletes. Csak teremjen már itt az összeg. Én rajta vagyok, hogy így legyen. Van esetleg hozzá még ötletetetek?