Boszorkányosan jó fürdőszoba ötletek csőtörés ellen

Életem során sokszor mondták már rám, hogy „Te aztán egy jó nagy boszorkány vagy!”, hiszen nem egyszer sikerült már megtippelnem, hogy az éppen várandós barátnőimnek kisfia vagy kislánya fog-e születni, hogy a fiamnak hányas lesz a dolgozata, vagy hogy melyik hétre időzítsük a nyaralást, hogy biztos jó idő legyen. Nem állítom, hogy az esetek száz százalékában, de legalább nyolcvanban igazam lett.

Persze nem kell ezeknek akkora feneket keríteni, nem gyakorlok fekete mágiát és a konyhámban bájitalok helyett különféle leveseket szoktam kavargatni. Az igaz, hogy macskám az van, bár nem fekete, hanem cirmos, de egyelőre seprű helyett még autóval közlekedem és az előre megjósolt dolgokat pedig főként a női megérzéseimnek köszönhetem. Már fiatalon olvastam arról, hogy mennyit lehet abból profitálni, ha az ember hallgat a megérzéseire és arra összpontosít, hogy mit próbálnak súgni neki a zsigerei. Megfogadtam a tanácsot, és ahogy öregszem, egyre gyakrabban sikerül „ráhibáznom” a dolgokra.

Azt vettem észre, hogy néhány ismerősöm néha direkt teszel is engem, olyan dolgokban kérnek tőlem tanácsot, amit már meg is tettek, illetve olyan kérdéseket tesznek fel, amire már régen tudják a választ. Persze, átlátok én ilyenkor a szitán, de attól még belemegyek a kicsinyes játékukba, mert végtére is nemcsak én szórakozom jól közben, hanem ők is. Arról nem is beszélve, hogy tesztelgetés ide- vagy oda, általában sikerül kitalálnom, hogy mégis mit akarnának tőlem hallani.

Az utóbbi időben azt is elkezdtem észrevenni, hogy a lányom is rám ütött ilyen téren. Már ha ezt egyáltalán lehet örökölni. Én egyébként hiszek abban, hogy valamilyen szintű érzék is kell ahhoz, hogy valaki ennyire oda tudjon figyelni a teste és a környezete által küldött jelekre. Vannak, akik koncentráció nélkül is képesek rá, mások pedig, akármennyire gyakorolnak is, sosem lesznek képesek erre.

Szerintem a lányom is csak tudat alatt „boszorkánykodik”, de azt kell mondjam, általában neki is igaza szokott lenni. Sajnos akkor is, mikor jobban örülnék neki, ha nem válnának be a kis jóslatai. Múltkor például azzal jött oda hozzám, hogy miközben mosta a haját, arra lett figyelmes, hogy furcsán jön a víz a csapból, úgy érezte, hogy valami nem stimmel a nyomással, vagy a csövekkel. Ahogy én sem, ő sem ért hozzá, szóval amolyan nőiesen, szakszavakat mellőzve, magyarázta el nekem mindezt, majd amolyan mellékesen hozzátette, hogy szerinte el fog törni a cső. Mondtam is neki, hogy lányom, igazad ne legyen, mert se időm, de energiám ezzel is foglalkozni, van nekem bajom elég.

Ha hisztitek, ha nem, az éjszaka folyamán furcsa zajra lettem figyelmes, felkeltettem a férjemet, hogy nézze már meg, legyen szíves, mégis mi történt, nehogy valami betörő garázdálkodjon a lakásban. Hát, őszintén szólva talán még egy betörőnek is jobban örültem volna, mikor a párom álmos szemekkel közölte velem, hogy ömlik a víz a fürdőszobában.

Éjjel hirtelen nem tudtunk mást tenni, mint elzárni az egész bejövő vizet, reggel pedig az első dolgom volt hívni a szerelőket. Magát a problémát gyorsan megoldották, de a szerelés és a csőtörés következtében úgy nézett ki a fürdőszobánk, hogy legszívesebben többet be se tettem volna a lábam. Le kellett bontani a csempe egy részét a kád felett, tartalékunk pedig nem volt itthon, ráadásul már maga a kád is olyan állapotban volt, hogy szinte az életemet is elvette.

Aztán támadt egy jó ötletem. Minden „boszorkányságomat” bevetettem, finom vacsorát főztem, a férjem kedvencét, gulyáslevest és rakott krumplit, csinosan felöltöztem, evés közben pedig felvetettem, hogy mit szólna ahhoz, ha átalakítanánk a fürdőszobát. Egyből elkezdtem ötleteket is sorolni neki, hogy milyen csempét és padlólapot szeretnék majd az új fürdőszobánkba. Észérvekkel sikerült meggyőznöm őt arról, hogy mivel a régi csempe egy részét kiszedték, tartalék pedig nincsen, mégsem akarhatunk olyan helyen élni, ahol szedett-vedett, össze nem illő burkolatok vannak a falon.

Szerencsére ebben ő is egyet értett velem és azóta már mindent kiválasztottunk és megvettünk. Jövő kedden jönnek majd a burkolók és már alig várom, hogy új, gyönyörű fürdőszobában készülődhessek reggelente.

Bármennyire is kellemetlen volt a csőtörés, szerencsére sikerült meglátnunk a jó oldalát és profitálnunk belőle.